PS4 Dualshock controller

62.75

De Dualshock 4 versie 2 is de meest geavanceerde game controller die men kan kopen. Draadloos, razendsnel, met een zeer lange batterijduur.

Categorie:

Beschrijving

De witte PS4 DualShock controller, ook bekend als Dual Shock, is de meest geavanceerde controller die men momenteel kan aanschaffen. Gedurende de afgelopen decennia is de DualShock controller constant verbeterd en tegenwoordig is de Dual Shock dé game controller, voor een ieder soort game.

Dualshock is meer dan een game controller

Meer dan 22 jaar geleden kwam de eerste Playstation uit. De Dualshock die erbij werd geleverd was de eerste Playstation game controller. Het was een relatief simpele game controller, die voor die tijd toch zeer geavanceerd was. De eerste Dual Shock had 2 analoge sticks waarmee men kon sturen en richten. Daarnaast waren er 13 digitale knoppen op de controller te gebruiken.

De digitale knoppen waren een piramide, rondje, kruisje en een vierkant, L1, R1, L2, R2, L3, R3, start, select en een knop met de tekst analog. In de afgelopen 22 jaar is de Dualshock alleen maar beter geworden. De Dualshock 4 V2 ligt beter in de hand, ziet er mooier uit, is makkelijk te bedienen en veel sneller op te laden. Meer er is zoveel meer verbeterd en toegevoegd.

Revolutionaire nieuwe toevoegingen

De eerste Dual Shock was zeer effecient maar had lang niet zoveel extra opties als de nieuwste modellen. De Dual Shock 4 versie 2 heeft enkele briljante toevoegingen, die onder andere erg interessant zijn voor mensen die hun gameplay direct online willen delen. Zo kan men middels de SHARE knop direct de gameplay delen. De touchpad is te personaliseren, zodat knoppen precies doen wat je zelf het prettigste vindt. Een prachtige toevoeging is geluid. De Dual Shock kan namelijk specifieke geluiden die in een game voorkomen laten horen. Dit geeft je het idee dat je midden in de game zit. Dit gebeurt middels HiFi, wat staat voor High Fidelity, ‘hoge werkelijkheidsweergave’. In de Dual Shock is een microfoon en luidspreker ingebouwd. Het is mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten maar dat is dus niet nodig. Trillingen die getriggerd worden bij bepaalde ingame gebeurtenissen, zijn realistischer dan ooit.

Draadloze PS4 controller

Niets is vervelender dan draden die overal door een kamer heen liggen. Toen de eerste Playstation uitkwam, was draadloze technologie nog niet echt bruikbaar. Tegenwoordig kan men met bluetooth 4.0 een uitstekende draadloze verbinding benutten. Er is, zolang men binnen 10 meter afstand van de PS4 blijft, geen signaalverlies. Met de Dualshock is het dus mogelijk om razendsnel te gamen zonder enige vertraging. Bevalt draadloos niet? Dan is het altijd mogelijk om de meegeleverde 2 meter lange USB kabel in de Dualshock te stoppen, waardoor je gewoon bedraad kan gamen.

Over de levensduur van de accu hoeft niemand zich zorgen te maken. De accu is gemaakt om vele jaren mee te gaan. Opladen duurt gemiddeld 90 minuten. Als je wilt gamen en niet kan wachten tot de Dual Shock volledig is opgeladen kan je deze gewoon middels USB 3.0 aansluiten. Opladen gebeurt dan terwijl je zit te gamen. Eenmaal opgeladen is het mogelijk om met de draadloze controller minimaal 8 uur non-stop te gamen zonder deze weer te moeten opladen. Tevens zijn er verschillende soorten opladers waarmee je 2 Dual Shocks tegelijk kan opladen.

De PlayStation 5 controller zal er waarschijnlijk flink anders uitzien. Binnenkort zal er meer informatie bekend worden gemaakt over de PS5 controller.

Volg en like ons even: