Rainbow Six Siege PS4

24.99

De beste tactische multiplayer shooter is Rainbow Six Siege. Deze geniale first person shooter is een van de meest geliefde games voor de PS4.

Categorie:

Beschrijving

Rainbow Six Siege, is een van de meest gespeelde multiplayer first person shooters voor de PC, Xbox en de PS4. De game kwam uit in 2014 en wordt steeds beter, Ubisoft voegt vaak nieuwe operators, maps en wapens toe. De game verouderd dus niet, maar gaat met de tijd mee en wordt alleen maar beter.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Er zijn vele Rainbow Six games uitgekomen gedurende de afgelopen 20 jaar, allemaal zijn ze gebaseerd op de boeken van Tom Clancy. Het eerste deel kwam uit in 1998, voor de Dreamcast game console, de Game Boy Color, Nintendo 64, Windows, MAC en niet te vergeten de eerste PlayStation. Het eerste deel was een groot succes, 15 delen volgden, waarvan 8 delen ook voor de Playstation werden uitgebracht. Het best verkochte en meest gespeelde deel is de laatste versie, Rainbow Six Siege.

Het is een tactische multiplayer game. In tegenstelling tot de eerdere delen, is er geen echte single player campaign. Er zijn situations, trainingsmissies, die je offline kan spelen. Veel mensen willen uitsluitend multiplayer spelen maar het is aan te raden om toch eerst de situations goed te doorlopen. Tijdens de situations leer je namelijk alle basics van de game, waardoor je online precies weet waar je op moet letten.

Operators en maps

rainbow six siege ps4Rainbow Six Siege is niet zomaar een multiplayer shooter. Er zijn talloze opties en variabelen waar je rekening mee moet houden. Het is geen game waarbij je het gewoon in je eentje het opneemt tegen de rest, teamplay is belangrijk. Twee teams nemen het online tegen elkaar op. De teams bestaan uit 5 operators en een iedere operator heeft zijn eigen vaardigheden.

Een team moet verdedigen of aanvallen. Operators die aanvallen hebben vaak sniper rifles en explosieven, terwijl de operators die moeten verdedigen over meer defensieve wapens beschikken. Zo hebben defensieve operators vaak vallen en schilden tot hun beschikking. Er zijn erg veel operators waar je uit kan kiezen en allemaal hebben ze hun eigen skills en wapens.

Rainbow Six Siege voor de Playstation kopen

Er zijn verschillende variaties van Rainbow Six Siege voor de PS4 te koop. De goedkoopste versie kost gemiddeld €20,- maar het nadeel is dat je dan weinig operators en extra’s krijgt. Die moet je gaandeweg verdienen, het kan vele uren duren voordat je genoeg ‘renown’ hebt om een nieuwe operator vrij te spelen. Bij de iets duurdere versies krijg je direct meer operators en extra’s. De Advanced edition kost ongeveer €30,- en dan heb je gelijk al wat meer extra’s, koop je de Gold edition voor €50,- dan krijg je veel meer operators. En, wie de Rainbow Six Siege Complete edition voor de Playstation koopt, heeft toegang tot vele operators en talloze extra’s.

Er komen vaak nieuwe operators bij, dus zelfs als je de Complete edition koopt, moet je veel renown verdienen om alle operators te krijgen. Iedere operator heeft zijn/haar eigen skills, het is dus erg interessant om zoveel mogelijk operators vrij te spelen. Heb je niet genoeg geld voor de Gold of Complete versies? Koop dan de standaard editie, speel veel terrorist hunt missies, hierbij krijg je veel extra renown, waar je dan operators en andere dingen mee kan kopen.

Rainbow Six Siege servers

De game servers voor de PC zijn soms even offline. De Rainbow Six Siege servers voor de Playstation hebben gelukkig maar zelden problemen. Als de servers offline zijn, kan je controleren of er iets fout gaat bij het Playstation Network of de Rainbow Six Siege servers, door even naar de website allestoringen.nl te gaan. Storingen kunnen irritant zijn maar bij een game die zo massaal gespeeld wordt, kunnen servers wel eens overbelast raken. Probeer het dan later gewoon nog een keer.

Hieronder kan je zien hoe de game veranderd is in 20 jaar tijd. Grafisch is de game, niet te vergeten de gameplay, enorm verbeterd.

Rainbow Six Siege wordt waarschijnlijk ook op de PS5 / PlayStation 5 uitgebracht.

Volg en like ons even: