PlayStation 5 aanbieding

Op zoek naar de beste PlayStation 5 aanbieding? Vergelijk de goedkoopste PS5 aanbiedingen nu op deze pagina!

LAATSTE UPDATE: BEKIJK HIER de laatste voorraad updates!

Het is dus nog heel even wachten voor de verstokte fans van de PlayStation. Ze doen het nu nog op de PS4, maar kunnen nog dit jaar eindelijk met de lang verwachte PS5 spelen. Door een Pre Order kan je op de releasedatum direct gebruik maken van deze console.

Wanneer je dan precies gebruik kunt maken van een PlayStation 5 aanbieding is nog even de vraag. Sony houdt het voorlopig bij de periode tussen oktober en december. Ondertussen echter duikt vaker en vaker de datum 20 november op.

Geen gekke gedachte in de wetenschap dat ook de PS2 en de PS3 eind november geïntroduceerd werden.

PS5 aanbieding


PS5 aanbieding kopen

Wil je de beste PS5 aanbieding vinden in Nederland? Het is de moeite waarschijnlijk zeker waard op zoek te gaan naar een PS5 aanbieding. De verwachting is namelijk dat de prijs van de PlayStation 5 behoorlijk hoger ligt dan de voorgangers. Dat mag ook, want de nieuwe PlayStation mag er zijn en is rijker uitgerust als ooit tevoren.

De hardware is beter en de PS5 is simpelweg breder, rijker uitgerust en sneller dan de voorgangers. En dag mag wat kosten. Hoeveel hoger die prijs zal liggen en hoe zeer een PlayStation 5 aanbieding nodig is, is onbekend.

In Noord Amerika wordt ondertussen een prijs genoemd die rond de 499 dollar ligt. Dat is ten aanzien van de prijs van de PS4 (gemiddeld zo’n 355 dollar) aanzienlijk hoger. Met een PS5 aanbieding rond de feestdagen zal deze prijs hopelijk nog wat lager liggen. Verhalen dat de prijs nog veel hoger zou liggen, werden meteen door producent Sony ontkracht.

PS5 games

Wat doet Microsoft met Series?

Bij de totstandkoming van de prijs en de noodzaak om een PlayStation 5 aanbieding te zoeken, wordt zeker gekeken naar wat Microsoft doet met de Xbox Series.

Sterker nog, de verwachting is dat Sony de prijs flink naar beneden zal bijstellen als Microsoft de Xbox scherp in de markt gaat zetten. Series wordt zo ongeveer op hetzelfde moment gepresenteerd als de PS5.

Extra functionaliteiten op de PS5

Vind je een PS5 aanbieding en doe je zaken dan krijg je de beschikking over een PlayStation die ongeëvenaard veel te bieden heeft en die in niets lijkt op de PS4 en eerdere uitvoeringen. Alleen al het uiterlijk is anders, waarbij de kleuren zwart en wit de hoofdrol spelen.

In niets is nog sprake van de bekende zwarte bak. Die levert natuurlijk ook prima werk, maar mooi van design is hij niet. Nog belangrijker voor de verstokte spelers van PlayStation is de extra functionaliteit die de nieuwe PS5 te bieden heeft. Ze maken de extra investering, hoe groot die dan ook is, zeker de moeite waard.

De PS5 komt in twee uitvoeringen op de markt, houd aanbiedingen in de gaten

Wat zeker is, is dat de nieuwe PS5 er in twee uitvoeringen komt. Je hebt die zoals we die gewend zijn in nieuw design en met diskdrive. Naast de PS5 Disc Edition is de blikvanger echter de goedkope Digital Edition, zonder diskdrive dus. De games download je nu gewoon op het apparaat. Daarmee neemt Sony nadrukkelijk een voorschot op wat de toekomst brengen zal. Wat betreft beeld en geluid alleen al is het goed zo snel mogelijk een PlayStation 5 aanbieding te zoeken.

Wat betreft geluid was de PlayStation eenheidsworst. In elke game klonk een regenbui hetzelfde en werd het geluid steeds maar weer herhaald. Nu echter hoor je elke regendruppel bij wijze van spreken vallen. Ook de belichting van de beelden is sterk verbeterd. De techniek die daarvoor is geïmplementeerd kennen we alleen van de duurdere Hollywood films, en dat zegt wel genoeg.

PS5 games worden nog meeslepender

Zeker is ook dat de games meeslepender zullen worden. Je voelt straks echt weerstand als je tegen weerstand in de game oploopt. Door de sterk verbeterde audio hoor je van welke kant het gevaar komt en je voelt als het ware het gevoel van de ondergrond van de game.

Je wordt nog net niet nat als het regent, voor het overige voelen de games levensechter dan ooit tevoren. Verder weten we dat er sprake is van betere verlichting op de controller. De lichtbalk van de PS4 controller zorgde voor teveel irritatie. Ook de batterij is beter zonder zwaarder te zijn geworden en nu is ervoor gekozen het touchpad met led verlichting te omlijsten. Een beter optie inderdaad.

De mogelijkheden van Ray tracing

Maak je straks gebruik van een PlayStation aanbieding, dan krijg je te maken met grafische hoogstandjes, zoveel is wel al zeker. De nieuwe console ondersteunt 8K en er wordt bovendien gebruik gemaakt van Ray tracing.

Met deze ondersteuning is de belichting indrukwekkend veel beter dan ooit eerder. Deze techniek wordt bijvoorbeeld ook in de filmwereld vaak toegepast en dat zegt al wel voldoende. Sony hoopt zo ook de PS5 langer aantrekkelijker te houden.

De consoles kunnen toch al prima gelijke tred houden met de ontwikkelingen in de wereld van de televisies, ook al een zeer dynamische wereld.

Ook grafisch is de PlayStation 5 een pareltje

Het grote wachten is ook op wat de PS5 op grafisch gebied zal bieden. Als de voortekenen niet bedriegen belooft ook dit nogal wat. Behalve op het gebied van audio zal de PS5 ook op grafisch gebied alles veranderen. De nieuwe console zou 8K resolutie moeten ondersteunen straks.

Bovendien zou een nieuwe techniek als Ray tracing straks een optie moeten zijn. Deze techniek is alleen voorbestemd voor de beste videokaarten. De techniek heeft te maken met de manier waarop licht op objecten valt. Ook in de filmwereld wordt deze techniek al gebruikt.

Sony zou gekozen hebben om de PS5 ook van deze techniek te voorzien om zo de houdbaarheidsdatum te vergroten en om de PS5 mee te kunnen laten doen met de nieuwste technieken die voor televisies gebruikt worden.

De PS5 moet toch een jaar of zes, zeven mee kunnen

Wie alleen kijkt naar de prestaties die geleverd kunnen worden die ontdekt al snel dat de PS5 het af moet leggen tegen de concurrent de Xbox Series. Het is 3,5 Ghz tegenover 3,8 GHz. Zorgen maakt Sony zich daar niet over. Het wil het verschil- zo zegt men- compenseren door met hogere temperaturen te werken.

Andere kenners echter menen dat dit vroege slijtage op zal leveren. En dat terwijl Sony toch al heeft laten weten dat je met de nieuwe PS5 toch al snel een jaar of zes zeven vooruit moet kunnen. Eindelijk ook is er tegemoet gekomen aan de wens van de gebruikers om ook spellen van oudere versies te kunnen spelen. Maak je gebruik van een PS5 aanbieding, dan koop je een PlayStation waarop je ook de games van PS4 kunt spelen.

Of je nog verder terug kunt doen ook de games van PS3 en PS 2 kunt spelen, is nog de vraag, de kans is echter aanzienlijk dat dit voor een deel ook mogelijk zal zijn.

PS5 games

Nu al heb je de zekerheid dat je onderstaande games kunt spelen op je PS5:

 • GTA 5, vanaf 2021
 • Spider Man 2
 • Gran Turismo
 • Ratchet & Clank: Rift Apart
 • Project Athia (zelfs exclusief voor PS5)
 • Stray (2021)
 • Returnal (exclusief voor PS5)
 • Sackboy: A Big Adventure
 • Destruction All Stars
 • Oddworld Soulstorm
 • Ghostwire: Tokyo, Godfall
 • Solar Ash (2021)
 • Hitman 3 (January 2021)
 • Astro’s Playroom
 • Little Devil Inside
 • 2K21 (fall 2021)
 • Bugsnax
 • Demon’s Souls
 • Deathloop
 • Resident Evil: Village (2021)
 • Pragmata (2022)
 • Horizon Forbidden West.

De PS5 releasedatum is elke dag voer voor discussie

Ondertussen zijn er dus al een redelijk aantal games bekend gemaakt die meteen beschikbaar zullen zijn op de PS5. Schrale troost is dus dat je in elk geval uit de voeten kunt met de games die je nu speelt op de PS4.

Wanneer je precies gebruik kunt maken van je PlayStation 5 aanbieding en wat je nou exact moet betalen is en blijft voorlopig nog het best bewaarde geheim, een onderwerp waar elke dag opnieuw over gediscussieerd wordt overigens.

Wachten op Holliday 2020 voor PS5 aanbiedingen

Waar je als liefhebber van de PlayStation echter vanuit kunt gaan is dat de PlayStation 5 er ruim voor de feestdagen is. De datum 20 november die genoemd is, is dan ook geen gekke gedachte, In dat geval namelijk kan ook de Kerstman gebruik maken van een PlayStation 5 aanbieding. Sony zou wel gek zijn dit niet mee te nemen bij het kiezen van de release datum. Officieel luidt de verschijningsdatum Holiday 2020. Dit kan echter van alles zijn, vandaar de vertaling in de periode tussen oktober en december. En daar moeten we het voorlopig dus maar mee doen.

Een ding is zeker: zoeken en gebruik maken van een PS5 aanbieding is verstandig, de verwachting is namelijk dat de prijs toch iets hoger zal komen te liggen. Door voor een aanbieding te kiezen houd je de extra kosten die je maakt nog ietwat binnen de perken.

PlayStation 5 aanbieding vs. Xbox Series X aanbieding – Welke kies je?

PlayStation 5 vs Xbox Series X

Uiteraard zal de oorlog tussen de PlayStation 5 en Xbox Series X weer uitbreken. De vorige ‘oorlog’ won de PS4 met vlag en wimpel van de Xbox One. Naar verwachting zal de PS5 ook dit keer meer verkopen dan de Xbox Series X. Zeker wanneer Sony weer scherpe PlayStation 5 aanbiedingen in de markt zet net als bij de PS4 het geval was. Beide bedrijven gaan waarschijnlijk strooien met interessante korting rond de feestdagen.

Op het gebied van de hardware en specificaties hebben wij een duidelijke vergelijking voor je uiteengezet. Voor mee informatie kan je ook nog terecht bij Sony’s FAQ over de PS5.

Specificatie
PlayStation 5
Xbox Series X
Prijs
TBA
TBA
Release datum
Holiday 2020
Holiday 2020
Optical Drive
4K UHD Blu-Ray Drive
4K UHD Blu-Ray Drive
Game DVR
TBA
TBA
RAM
16GB GDDR6 RAM (256-bit)
16 GB GDDR6 RAM
Geheugen bandbreedte
448GB/s
10GB at 560GB/s, 6GB at 335GB/s
CPU
8x Zen 2 Cores at 3.5HGz
8x Zen 2 Cores at 3.8GHz (3.6GHz with SMT)
GPU
Custom AMD Radeon RDNA Navi 10.28 Teraflops, 36 CUs at 2.23GHz – (Supports Ray Tracing and 3D Audio via Tempest Engine)
Custom AMD Radeon RNDA Navi 12 Teraflops, 52 CUs at 1.825GHz – (Supports DirectX Ray Tracing)
Video Output
4K, 120hz refresh rate, 8K Support
Native 4K, 8K Support, Up to 120hz
Peak GPU Shader Throughput
TBA
Variable Rate Shading (prioritizing individual shading)
Data Transfer Speed (I/O Throughput)
5.5GB/S (Raw), 8-9GB/S (Compressed)
2.4gB/s (Raw), 4.8GB/s (Compressed)
Opslag
Custom 825GB SSD Storage Drive
1 TB NVMe SSD Storage Drive
Externe opslag
NVMe SSD Slot, USB HDD Support
Seagate Proprietary External 1TB SSD Expansion Card, USB 3.2 HDD Support
Verwijderbare Hard Drive
TBA
TBA
Cloud opslag
TBA
TBA
Spelen tijdens downloaden
TBA
TBA
Remote Download
TBA
TBA
Account toegang vanaf meerdere apparaten
TBA
TBA
Mandatory Game Installs
TBA
TBA
Benodigde internet connectie
TBA
TBA
Used Game Fee
TBA
No
Digital game sharing or gifting
TBA
TBA
Backwards Compatibility
PlayStation 4 Games, PSVR
Xbox, Xbox 360, Xbox One, Accessories
Streaming Game Service
Remote Play (TBA)
Project xCloud
Quick Resume
TBA
Support multiple games at once
Cross Game Chat
TBA
TBA
Motion Control
TBA
TBA
Second Screen
TBA
TBA
Voice Commands
TBA
TBA
Subscription Service
PlayStation Plus
Xbox Live
USB
TBA
Front: One Type-A USB PortRear: 1TB External SSD Slot
Live Streaming
TBA
TBA
Reputation Preservation
TBA
TBA
Web Connection
TBA
Ethernet
BlueTooth
TBA
Yes (Plus Radio Connection for Controllers)
Wi-Fi Direct (for Device Connection)
TBA
TBA
A/V Hookups
8K Support
Native 4K, 8K Support, 2 HDMI 2.1 Ports
IR
TBA
TBA
Power Supply (PSU)
TBA
TBA
Near Field Communication (NFC)
TBA
TBA
Region Locked
TBA
TBA
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me