PlayStation 5 bundels

playstion 5 bundels

Het kopen van PlayStation 5 bundels is zeer interessant: het scheelt flink in de prijs en is een stuk goedkoper dan het kopen van een losse PS5 met losse games. 

UPDATE: BEKIJK HIER de laatste voorraad updates van alle PS5 bundels.

Ondertussen wordt steeds duidelijker dat de PS5 heel veel te bieden heeft en beschikbaar zal zijn in twee verschillende uitvoeringen: een versie met diskdrive (PS5 Disc Edition) voor Blu-ray en een All Digital editie (PS5 Digital Edition)

Net als bij PlayStation 4 het geval was, kun je straks ook PlayStation 5 bundels kopen, dit geldt voor zowel de PS5 Disc Edition als Digital Edition. PS5 bundels zijn mooie pakketten met een PlayStation 5-console in een bundel met een populaire game zoals FIFA 21 en Call of Duty: Black Ops Cold War.  Net als bij de PS4 gaat Sony waarschijnlijk diverse PS5 bundels op de markt brengen.

PlayStation 5

Met PlayStation 5 bundels ben je veel goedkoper uit

Koop je een van de goedkope PlayStation 5 bundels, dan koop je meer dan alleen de PlayStation. Je koopt een bundel waarbij behalve de PlayStation een of meer games en eventueel een extra controller tot de bundel die je koopt je kan bekoren.

Ook goedkope PlayStation 5 bundels met alleen een extra controller bieden je vooral financieel voordeel, want in een bundel koop je de genoemde producten goedkoper dan wanneer je ze los aanschaft. Je kunt een bundel bij je PlayStation dus een aanbieding noemen, en een aanbieding heb je wel nodig als je een goedkope PlayStation 5 wilt gaan kopen.

Wat zijn de kosten voor de PS5?

Zoals het er nu naar uitziet, wordt de PS5 duurder dan de PS4. Over de prijs is inmiddels bekend dat de Disc Edition €499 gaat kosten en de Digital Edition €399. Sony keek voor het vaststellen van de prijs met een schuin oog naar Microsoft, dat in dezelfde periode de Xbox Series uit brengt.

Was de Xbox in het verleden standaard behoorlijk duurder dan de PlayStation. Dat verschil is nu nagenoeg verdwenen.

PS5 bundels

De PlayStation 5 en de PS5 bundels koop je in de feestdagen

Ook over de exacte releasedatum en het moment dat je dus PlayStation 5 bundels kunt kopen, is niets bekend.

Sony houdt het op Holliday 2020 en dat is ergens tussen oktober en het einde van het jaar. Om echter het maximale uit de release te halen zal de PS5 zeker voor de feestdagen verkrijgbaar zijn. Alles lijkt overigens anders aan de PS5, althans als we kijken naar dat wat we weten, en dat is nog niet alles.

In elk geval is de gameconsole onherkenbaar vergeleken met de PS4. Zeker is verder dat er twee uitvoeringen beschikbaar zullen zijn, de duurdere zal met diskdrive zijn voor Blu-ray en de All Digital editie. Bovendien zal de spelcomputer er zoals het er nu naar uitziet in zowel staande als liggende uitvoering op de markt komen.

PlayStation 5 bundels

De PS5 is the future of the game

Sony noemt de nieuwe PS5 the future of the game. Dat belooft dus veel. Wat al beloofd is, is het feit dat je PS5 bundels kunt kopen straks, waardoor je games en een extra controller voor een aantrekkelijke prijs aan kunt schaffen.

Andere belofte is dat je op de nieuwe PS5 ook gewoon de spellen van PlayStation 4 kunt spelen. Nog niet bekend is of ook de games van PS3 en PS2 op de PS5 te spelen zijn. Je kunt straks nadat je PlayStation 5 bundels gekocht hebt ook tegen spelers die beschikken over een PS4 spelen.

PS5: 20x keer sneller dan de PS4

Wat verder de spelers van PS5 goed zal doen is de snelheid. Er is gebruik gemaakt van een zeer snelle SSD harde schijf. Bewezen is ondertussen dat als een PS4 game acht seconden laadtijd neemt, de PS5 binnen een seconde laadt.

Berekend is dat de nieuwe harde schijf negentien keer sneller is dan de harde schijf van de PS4. Ook de CPU en de GPU zijn sterk verbeterd.

Eindelijk maximale aandacht voor de audio

Wat betreft de audio belooft Sony ook nogal wat. Geluid was heel lang een ondergeschoven kindje binnen de gamewereld. Daar werd amper enige aandacht aan besteed. Bij de PS5 is dat anders. Daar hoor je geen regenbui, maar hoor je de verschillende regendruppels vallen, je hoort bovendien van welke kant er dreiging komt.

In grafisch opzicht is er ook nogal wat verbeterd. De lichtinval is beter door gebruik te maken van een techniek die verder alleen voor de topfilms in Hollywood toegepast wordt.

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een van de PS5 bundels die in Nederland worden aangeboden.

De lijst met PS5 bundels met games wordt langer en langer

Dan de games, want dat is waar het uiteraard allemaal om draait voor de echte liefhebbers. Net als de vraag welke games je kunt kiezen, ook bij het kopen van een PlayStation 5 bundel. Ook wat betreft het aanbod aan games liet Sony nog niet het achterste van de tong zien. Wel is bekend dat GTA5 vanaf 2021 beschikbaar zal zijn.

Verder is zeker dat onderstaand games straks voor je op de PS5 beschikbaar zijn:

  • Spider Man 2
  • Gran Turisimo
  • Destruction
  • Oddworld
  • Ghostwire: Tokyo, Godfall
  • Solar Ash
  • 2K21
  • Bugsnax

Met de dag wordt de lijst overigens groter, zaak om elke week online te checken welke games aan de lijst zijn toegevoegd.

PS5

Geen fysieke game, je downloadt het spel rechtstreeks op de spelcomputer

Uiteraard wordt dit aanbod straks duidelijk bij de introductie van de PS5 en geruststellende gedachte is dus dat je de games van de PS4 altijd te spelen zijn.

Kies je voor de All Digital editie trouwens, dan is er dus geen sprake meer van een fysieke game maar download je de games op je spelcomputer. De ruimte daarvoor is overigens niet onbeperkt.

Er zijn haptische elementen aan de PS5 toegevoegd

Wat de PS5 zeker ook op de kaart zal zetten is het feit dat het de beschikking heeft over adaptive triggers. Er zijn haptische elementen aan de games toegevoegd. Je gaat dus weerstand voelen als je weerstand ondervindt in de game.

De spellen worden zo levensechter en vooral meeslepender. De adaptive triggers kun je binden aan de achterzijde van de L2 en R2 knoppen.

Een headset is niet nodig als je wilt voice chatten

De nieuwe PlayStation 5 heeft ook een ingebouwde microfoon. Dat houdt in dat als je straks speelt met de producten uit de PlayStation 5 bundel je gebruik kunt maken van de optie voice chatten zonder dat je daarvoor een headset voor hoeft te dragen. Ten opzichte van de PS4 zit er op de PS5 geen share knop meer.

Die ruimte is ingenomen door een create knop. De naam van de controller van de PS5 is anders dan die van de PS4, de DualShock 4. De nieuwe controller luistert naar de naam DualSense.

Zelfs de batterij van de controller is sterk verbeterd

Sony heeft het roer omgegooid en zelfs de kleuren zijn anders. Een PlayStation was lang die zwarte bak zonder opsmuk. Er is nu door gebruik te maken van de kleuren zwart, wit en accenten blauw wel rekening gehouden met het uiterlijk van de PlayStation.

Het zegt veel, zo niet alles. Ook al vanwege de All Digital editie wordt een nieuw tijdperk gestart met de PS5. Zelfs de batterij van de controller is sterk verbeterd en gaat langer mee.

Daarvoor is overigens geen sprake van een zwaardere batterij.

Met een schuin oog naar de Xbox Series X

Wat verder opvalt aan de PS5, nog voor hij uitgekomen is dus, is dat er meer en meer gekeken wordt naar wat Microsoft met de Xbox Series gaat doen. Want deze spelcomputers zijn de grote concurrenten van elkaar. Mocht Microsoft besluiten om de Xbox scherp in de markt te zetten, dan zal Sony de prijs aanpassen.

Om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden gaan er binnen Sony zelfs stemmen op om de PS5 dan maar onder de kostprijs te gaan verkopen. Wie kijkt naar de kracht van beide spelcomputers, die ziet dat de prestaties van de Xbox beter zijn.

De cijfers 3,5 GHz en 3,8 GHz spreken wat dat betreft boekdelen. Nou zegt dat net alles, maar wel iets,

Beste geluid bij de beste beelden

Sony zou bij de PS5 gaan werken met hogere temperaturen om het verschil in prestaties te verkleinen. Dit zou volgens insiders weer ten koste gaan van de levensduur. Aan de andere kant laat Sony weten dat je met de PS5 straks een jaar of zes, zeven vooruit moet kunnen.

Wil je voordelig spelen straks, dan schaf je altijd PlayStation 5 bundels aan. Met een extra controller en met de nodige games red jij je voorlopig wel. De kans is groot dat men je dan even niet meer ziet. Want de PS5 heeft alles om urenlang op te spelen met het beste geluid en alleen de beste beelden.

Tenslotte; steeds vaker duikt de datum van 20 november op als er gesproken wordt over de release van de PS5. Dat is geen gekke gedachte, daar al eerder op die datum PlayStations gepresenteerd werden, 20 november is bovendien nog voor de feestdagen. Omcirkel zekerheidshalve dus alvast 20 november in je agenda. En doe een preorder, wat het is maar de vraag hoeveel PS5 er beschikbaar komen. Waarschijnlijk is het ook mogelijk om een van de PS5 bundels te kopen middels een pre order.

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij de 11.995 PlayStation 5-liefhebbers.

Blijf op de hoogte van het
laatste playstation nieuws

Blijf altijd up-to-date

Lees hier de nieuwste artikelen

Sluit je aan bij onze grote community van 55.000 volgers op facebook en 2.251 volgers op X.

Disclaimer

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Hiermee ontvangen we commissie als jij een aankoop via een link op onze website doet. Als consument merk jij hier niets van: je betaalt gewoon de prijs die je normaal ook zou betalen.

Onderdeel van:
Bureau Bijma