PS5 blog

PlayStation 5 Pre Order informatie

Naar alle waarschijnlijkheid is het mogelijk om in het eerste kwartaal of tweede kwartaal van 2020 een PlayStation 5 pre order te plaatsen. Ga jij ook de PlayStation 5 kopen? Dat kan binnenkort! Dat blijkt uit berichtgevingen en geruchten van analisten in het buitenland. Zo zou de PS5 pre-order datum gelekt zijn door Sony.

PS5 Pre order plaatsen mogelijk in Q1?

Bekend Twitter-analist @PSErebus heeft enkele interessante tweets geplaatst over de mogelijke lancering van de PS5. Het belangrijkste feit dat het plaatsen van een pre order voor de PlayStation 5 volgens hem mogelijk zal zijn in de maand maart 2020. De zogenaamde ‘lek’ die de analist noemt is nog niet bevestigd door Sony. De berichtgeving zullen we dan ook met een korrel zout moeten nemen.

Wanneer dit inderdaad waar blijkt te zijn, zullen wij je natuurlijk zo snel mogelijk laten zien waar je de PlayStation 5 reserveren kunt. Dit zal mogelijk zijn bij grote retailers als:

  • Bol.com
  • Amazon
  • MediaMarkt
  • Coolblue
  • Wehkamp
  • Sony.com

PlayStation 5 reserveren

DualShock 5 bekendgemaakt in Q1 2020

Volgens de analist wordt de DualShock 5 als eerste bekendgemaakt door Sony. Waarschijnlijk gebeurt dit in het eerste kwartaal van het kalenderjaar 2020. Los van enkele cursor-details die in het najaar gelekt zouden zijn, hebben we verder nog geen glimp kunnen opvangen van de nieuwe DualShock 5 PS5 controller. Er hangt dan ook een groot mysterie rondom de controller.

Mogelijk wordt kort na de bekendmaking van de DualShock 5 ook de uiteindelijke PlayStation 5 / PS5 onthuld door Sony. De aankondiging zou gebeuren in een online presentatie die op Youtube te volgen is. Ook Microsoft zou binnenkort de nieuwe console bekendmaken. Verwacht wordt echter dat de PlayStation 5 populairder zal zijn dan de nieuwe console van Microsoft. De Amerikaanse gigant maakt de console waarschijnlijk bekend op de E3. Sony kiest ervoor dit niet te doen. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van de PlayStation.

PlayStation 4 aankondiging geruchten

Afgelopen zomer (2019) werd er voor het eerst gehint op een release van de PS5 in 2020. Dat het plaatsen van een PlayStation 5 pre order in maart 2020 mogelijk zou zijn is echter nieuw. Dat komt uit de lucht vallen. De uiteindelijke release staat wel min of meer vast. De release datum zou in de derde week van november liggen.

Mogelijk geeft Sony al wel wat PS5 specificaties vrij rond de tijd van de E3, hoewel ze zelf dus niet aanwezig zullen zijn.

In 2013 kondigde Sony de PS4 nog wel aan op de E3. Dit gebeurde in februari van dat jaar. De exacte releasedatum werd op een later moment bekendgemaakt.

Volg en like ons even: