PS5 games

Voor de fervente liefhebbers van de PS5 is niet zo zeer van belang wat de specs precies zijn. De echte liefhebber wil maar een ding weten: welke games kan ik op de PS5 spelen? Nu is het niet zo dat Sony wat betreft de games openheid van zaken geeft, wel sijpelen steeds meer games door die zeker op de PS5 te spelen zijn. Bovendien kun je op de nieuwe PS5 ook de games die geschikt zijn voor de PS4 spelen, en wellicht zelfs die van de PS3 en PS2. Wat wel helder is, is dat de PlayStation 5 games er adembenemend mooi uit gaan zien en dat het geluid ook al levensecht zal zijn. Het wordt, als de voortekenen niet bedriegen, een genot om straks PlayStation 5 games te spelen.

Speel je PS4 games straks ook op de PlayStation 5

Met het feit dat straks op de PS5 ook de games van de PS4 te spelen zijn is Sony tegemoet gekomen aan de wensen van gebruikers van PlayStations. Bovendien kan er wel eens zo zijn dat ook de PS3 en PS2 games straks op de PS5 te spelen zijn. En om het nog verwarrender te maken, het schijnt dat je met de controller van de PS5 ook prima uit de voeten kunt op de PS4.

Er zijn games die simpelweg niet mogen ontbreken

De games dus. Blijven releasedatum en prijs achter slot en grendel verborgen, wat betreft games is er meer bereidheid binnen Sony en spel aanbieders om openheid van zaken te geven. De lijst met bevestigde games groeit en groeit. En daar zitten zowel de bekende als de onbekende games bij, die echter ook meer dan de moeite waard zijn om te spelen. Het is overigens lastig om een lijst te publiceren, simpelweg omdat die lijst alweer oud is op het moment dat hij gepubliceerd wordt.

Ondertussen kunnen liefhebbers van onder andere games als Gran Turismo 7, Godfall: Horizon en Forbidden West opgelucht ademhalen, ook deze games zijn bevestigd. Het zijn de bekende games die ook al vrij snel door Sony bevestigd werden, omdat ook Sony weet dat dergelijke games simpelweg niet mogen ontbreken. En zo zijn er meer games die nu nog niet als definitief bestempeld mogen worden, maar die ongetwijfeld straks wel opduiken. Behalve de aanschaf van een losse PlayStation 5 of losse games, kun je ook PlayStation 5 bundels kopen straks. Een bundel betekent een PlayStation inclusief enkele games en een extra controller, en dat tegen aantrekkelijke prijzen.

GTA is pas vanaf 2021 beschikbaar

Definitief is ook de game GTA, al zal deze game pas in 2021 beschikbaar komen. Exclusief voor de PS5 is de game Project Athia, een spel van mystieke wezen, gigantische draken en magische elementen. Ook bevestigd is het populaire spel Ratchet & Clank: Rift Apart. Het is een logisch vervolg op de Pixar film en zo speel je het kleurrijke en kindvriendelijke spel ook.

 

Speel straks Spider Man en Solar Ash, het zijn zekere PlayStation 5 games

Zekerheidje is eveneens NBA 2K21, terwijl je zeker ook Deathloop kunt spelen; in dit spel moet je maar zien te overleven op een zeer chaotisch eiland. Je speelt Stray met robots en neonlichten en Returnal is een game op een buitenaardse planeet. Ook Kena: Bridge of the Spirit en Goodbye Volcano High zijn bevestigd ondertussen. Natuurlijk speel je Spider Man 2 straks, net als Ghostwire Tokyo. Verder zijn ook Godfall, Solar Ash en Fortnite bevestigde games voor de PlayStation 5.

Er blijft altijd wat te wensen over
Er is al veel, er blijft ook veel te wensen over. Heel veel zelfs. Ondertussen worden de signalen steeds duidelijker dat ook onderstaande games een onderdeel vormen van de PlayStation 5 games die je straks kunt spelen.

  • Cyberpunk 2077
  • Death Stranding
  • Ghost of Tsushima
  • The Last of Us: Part 2
  • Starfield
  • The Elder Scrolls 6
  • Grand Theft Auto
  • Final Fantasy 7 Remake
  • God of War

 

Het is de verwachting dat er elke week weer nieuwe spellen aan de lijst toegevoegd kunnen worden waardoor uiteindelijk een lijst ontstaat om van te watertanden.

Twee verschillende uitvoeringen van de PlayStation 5

Overigens komen de PlayStation 5 games beschikbaar op twee verschillende PlayStations; een met diskdrive voor Blu-ray en de duurste versie, en de All Digital versie. Bij die laatste krijg je niet het fysieke spel nog in handen, maar download je het spel rechtstreeks op je spelcomputer,

Ongekend snelle laadtijden

Welke van de twee uitvoeringen je ook koopt, PlayStation 5 games zullen straks ongeëvenaard snel geladen worden. Bewezen is dat de PS5 bijna twintig keer sneller zal laden dan je van de PS4 gewend bent. Doet die nog acht seconden over het laden van een spel, dan doet de PS5 er ietsje langer dan een halve seconde over. Ook dat zal de gebruikers als muziek in de oren klinken. Laat duidelijk zijn dat alles aan de PS4 er beter uitziet en beter aanvoelt als je geniet van je PlayStation 5 games. De lichtinval is verbluffend, adaptive triggers maken de games nog meeslepender dan nu al het geval is. Ook is er extra aandacht besteed aan het geluid. Je hoort straks aan welke kant de vijand zich bevindt. En dat is best handig natuurlijk.

Voel de weerstand en de vibraties

Je voelt straks echt weerstand als je de PlayStation 5 games speelt, zoals ook het gevoel van de ondergrond door je lichaam zal vibreren. Op basis van minder goede feedback is het lichtbalk van de controller vervangen. Er zit nu ledverlichting om het touchpad van de controller en dat is inderdaad een betere optie. Nog meer dan nu al het geval is, ga je op in de games van de PS5. De beleving wordt ongekend en dan maakt het de echte liefhebbers niet zo heel erg veel uit dat je voor beide uitvoeringen relatief meer geld neerlegt. De verwachting is namelijk dat de goedkoopste PS5 voor een bedrag van 399 te koop zal zijn en die met disk drives er is voor 499 euro. Dan heb je echter wel een next generation PlayStation thuis staan, een spelcomputer van ongekende klasse.

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me