PS5 zal 8K ondersteunen

Het duurt volgens Sony nog zeker tot 2021 voordat de PS5 uitkomt maar er wordt wel steeds meer bekend over de geplande gameconsole. Zo zal de de Playstation 5 onder andere 8K resolutie ondersteunen.

Zie ook pagina: PS5 kopen.

PS5 is zijn tijd in 2021 al ver vooruit

ps5 8kHet feit dat de PS5 8K zal ondersteunen lijkt op dit moment wat vreemd. De meeste mensen hebben nog geen eens een 4K televisie in huis. Er zijn in Nederland geen televisiezenders die programma’s uitzenden in 8K. Ook films komen maar zelden uit in deze resolutie, alleen Netflix is bezig met een test in deze resolutie. Momenteel zijn 8K televisies nog redelijk prijzig en aangezien er amper aanbod is in deze resolutie, kopen maar weinig mensen een televisie die zo’n hoge resolutie kan weergeven.

Daarnaast speelt mee dat een 8K fragment veel groter is dan een full HD of 4K fragment. Om een film in deze resolutie te kunnen bekijken via een stream, moet je beschikken over een razendsnelle internetverbinding. Er zijn dus meerdere redenen waarom de markt nog niet klaar is voor 8K. Maar de PS5 zal deze resolutie wel ondersteunen. Met verschillende redenen.

Playstation 5 8K klaar voor morgen

In 2021 zal de gemiddelde internetverbinding een stuk sneller zijn. Daarnaast zullen Netflix en televisiezenders een groter 8K aanbod hebben, dat zal groeien. Het is dus erg positief dat Sony de PS5 voorziet van zo’n hoge resolutie.

Maar Sony voorziet de PS5 niet alleen van deze resolutie voor het bekijken van films het series, de Playstation 5 is immers een gameconsole. Games zullen ook in 8K resolutie uitkomen. Om daar van te kunnen genieten heb je dan wel een 8K televisie nodig maar in 2021 zullen vele mensen beschikken over een dergelijk toestel. De prijzen zijn nu al aan het zakken.

Games in 8K resolutie, dat is natuurlijk te mooi voor woorden. Een gemiddelde game zal ogen als een film waar je zelf in meespeelt. Maar, met deze resolutie zal ook virtual reality een enorme sprong voorwaarts maken. Momenteel vinden veel gamers VR een leuke toevoeging, maar als de resolutie zo dusdanig verbeterd, zal het aantal virtual reality gamers en het VR game aanbod enorm toenemen. Als de PS5 wordt uitgebracht komt ook de PSVR 2 uit, een nieuwe virtual reality bril. Deze opvolger van de huidige PSVR zal geheel draadloos zijn.

Op verschillende manieren is het dus fantastisch nieuws dat Sony de PS5 gaat voorzien van 8K resolutie. Maar er is meer bekend geworden over de nieuwe Playstation.

Gewoon je oude PS4 games spelen

Veel gamers zien op tegen een nieuwe console, omdat games voor oudere consoles vaak niet ondersteund worden. Er zijn talloze voorbeelden, mensen zijn helemaal gek op een bepaalde PS3 game, die niet werkt op de Playstation 4. Dat probleem zal zich niet voordoen als men een PS5 koopt, alle Playstation 4 games zullen gewoon werken op de PS5.

Volg en like ons even:
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me