PUBG voor PS4

Update: Goed nieuws voor Playstation gamers die graag PlayerUnknown’s Battlegrounds willen spelen. Sony heeft aangekondigd dat PUBG in december 2018 uitkomt. Het is nog niet duidelijk of alle maps beschikbaar zijn en wat de verschillen zijn met PUBG voor de PC en de Xbox One.

Een van de meest succesvolle games is PlayerUnknown’s Battlegrounds. De game is uitgebracht voor de PC en de Xbox. PUBG is nog steeds niet uitgebracht voor de PS4.

Wanneer komt PUBG voor de PS4

pubg ps4PUBG, een afkorting voor PlayerUnknown’s Battlegrounds, verscheen op 21 december 2017 op Steam. PC gamers waren gek op de game en al snel stond PlayerUnknown’s Battlegrounds bovenaan de lijst met meest gespeelde games ooit op Steam. Iedereen die de game kocht, kreeg een beta, de game was nog steeds in ontwikkeling. Er was slechts 1 map, grafisch zag PlayerUnknown’s Battlegrounds er uit als een PS2 game. En dat terwijl de game hoge eisen stelde aan de hardware van spelers. Er zaten vele bugs in de game en gameservers liepen zeer regelmatig vast.

Ondanks deze problemen bleef het een ontzettend succesvol spel, de ontwikkelaars van PlayerUnknown’s Battlegrounds wisten veel van de problemen te verhelpen. Vandaag de dag zijn er 2 nieuwe maps. Erangel is de eerste en meest geliefde map, gebaseerd op een gebied in Rusland. De tweede map is Miramar, een woestijnachtige map, die zich afspeelt in Zuid-America. De derde map is Sanhok, de kleinste map, die zich afspeelt in Zuid-Oost Azië. Waarschijnlijk zal de vierde map gebaseerd zijn op een eiland vol sneeuw in de Adriatische Zee. Er zijn dus een aantal leuke maps en er komen er nog veel meer aan. Dat is juist wat PUBG zo leuk maakt. De game is nog in ontwikkeling, er komen vele updates en upgrades aan.

PUBG uitgekomen voor de Xbox, Android en iOS

Toen PUBG voor de PC een mega succes bleek te zijn, volgde er al snel een versie voor de Xbox. Helaas is PUBG voor de PS4 nog niet uitgekomen. De ontwikkelaars hebben er bewust voor gekozen om de game exclusief voor de PC en Xbox uit te brengen. Ze zeggen wel dat het zeer goed mogelijk is dat PUBG voor de PS4 zal uitkomen. Een datum en verdere details zijn echter onbekend. Er is zelfs een versie voor Android en iOS uit. Maar niet voor de PS4. Misschien is het mede daarom een goed idee om als Playstation gamer verder te kijken. Er zijn namelijk enkele goede alternatieven voor PUBG.

Battle Royale PS4 alternatieven

Fortnite Battle Royale

Wie denkt dat PlayerUnknown’s Battlegrounds origineel en vernieuwend is, heeft het een aantal fantastische games gemist. Er zijn uitstekende games in hetzelfde genre, battle royale game. Fortnite Battle Royale is een alternatief. Het feit dat vele PC en Xbox gamers zijn uitgekeken op PUBG en zijn overgestapt op Fortnite Battle Royale, zegt eigenlijk al genoeg. Het mooiste, Fortnite Battle Royale is gratis te verkrijgen en gratis te spelen. Het is mogelijk om in-game aankopen te doen, maar dat is niet verplicht.

Minecraft: The Hunger Games

Er is ook een PS4 battle royal versie uit van Minecraft genaamd Minecraft: The Hunger Games.

H1Z1: King of the Kill

Sommige mensen vinden Fortnite Battle Royale net wat te cartoon style, ze zoeken een realistische battle royale game. Dan is H1Z1: King of the Kill een aanrader, zie de gameplay trailer onder dit artikel. H1Z1: King of the Kill heeft erg veel weg van PUBG. H1Z1: King of the Kill is gemaakt door Sony en lijkt erg veel op PUBG. Het mooiste, je kan H1Z1: King of the Kill gratis downloaden en spelen, net zoals Fortnite Battle Royale. Sinds een tijdje is het spel van naam veranderd. In plaats van H1Z1: King of the Kill heet de game nu gewoon H1Z1.

Veel meer battle royal games zijn er niet. Ondanks een grote vraag zijn er nog niet zo bar veel games voor de PS4 in dit genre. Maar dankzij de vraag zal er wel snel een groot aanbod volgen. Ontwikkelaars van PS4 games weten dat een goede Battle Royale game scoort. Niet alleen zullen er vele goede titels volgen, ook in reeds bestaande games zullen er Battle Royale uitbreidingen komen. Nog even wachten dus.

Zie hieronder een trailer voor H1Z1: King of the Kill

Volg en like ons even: