Stille PS4 Pro komt eraan

Sta je op het punt om een PS4 pro te kopen? Misschien is het een goed idee om daar even mee te wachten.

Gisteren werd bekend dat Sony voor de derde keer een verbeterde versie van de Playstation 4 Pro gaat uitbrengen.

Een stillere en betere console

ps4 pro stilDe gemiddelde console gamer heeft altijd wel wat klachten over zijn of haar favoriete console. Een van de meest voorkomende klachten is geluidsoverlast.

Vaak maakt een console een zoemend, licht storende geluid. Een headset of het geluid wat harder zetten kan enorm helpen. Maar dat hoeft dat binnenkort niet meer. Sony heeft zijn uiterste best gedaan om een stille Playstation te maken.

De eerste PS4 pro, die in 2016 uitkwam, maakte 55 decibel geluid. Dat is net zoveel als een koffiezetapparaat dat pruttelt of een oudere vaatwasmachine. Het nieuwste model zal maximaal 48 decibel veroorzaken, dat is bijna net zoveel als een auto die zachtjes voorbij rijdt.

Betere hardware

ps4 voedingEr is vreemd genoeg nog niet veel duidelijk maar naar alle waarschijnlijkheid zal de hardware van de nieuwe PS4 pro ook beter zijn. De voedingsgenerator van de tweede generatie was een CUH-7100. De nieuwste uitgave zal een CUH-7200 voedingsgenerator hebben. Zoals je op de afbeelding hiernaast kan zien, zien de voedingsgenerators er anders uit.

De huidige hardware van een Playstation is uitstekend, maar door de voeding, de harde schijf, de krachtige videokaart en randapparatuur kan een iedere console wat luidruchtig zijn. Veel gamers bergen hun console op in een stil kastje, wat al redelijk wat geluidsoverlast scheelt. Het grootste probleem is dat de hardware tijdens langdurig gamen steeds heter wordt, waardoor de console moet koelen om niet oververhit te raken.

Om geluidsoverlast te beperken met ruim 7 decibel zal Sony dus het een en het ander moeten veranderen. Of er een groot prijsverschil zal zijn met de eerste Pro modellen is nog niet duidelijk.

Nog niet te koop in Nederland

Momenteel is het nieuwe, stillere PS4 Pro model nog niet te koop in Nederland. In Groot-Brittannië is het stillere model wel te koop, maar niet los. Wie het meest recente model wilt kopen, moet een bundel aanschaffen, met de geniale game Red Dead Redemption 2.

Wanneer de nieuwste PS4 Pro in Nederland uitkomt is nog niet helemaal zeker, maar het lijkt erop dat de het nieuwste model in december 2018 in de winkels ligt.