Goedkoopste PlayStation 5

Op zoek naar de goedkoopste PS5? Op deze pagina leggen we je uit hoe je een goedkope PlayStation 5 kan bemachtigen. Dit scheelt je dus flink in de kosten!

Vraagtekens zijn er nog steeds rond de PlayStation 5…

Vooral over de datum van release en over de prijs, met enige zekerheid kan dus ook nog niets gezegd worden over wat de goedkoopste PS5 is. Ligt de prijs op 399 euro? Of toch 499 euro?

Goedkoopste PS5

Op zoek naar de goedkoopste PS5

Iedereen zoekt de goedkoopste PlayStation 5 natuurlijk, want waarom zou je meer betalen dan nodig is? Nou is het probleem dat nog niemand iets kan vertellen over de prijs die gevraagd wordt voor de PS5. Wat de goedkoopste PlayStation 5 is, is dan ook nog maar de vraag.

Kortgeleden leek er duidelijkheid te komen, toen op een grote webwinkel prijzen zichtbaar werden. Die zijn echter niet bevestigd door Sony dat de prijs voorlopig ook niet prijs wil geven.

Met een schuin oog naar de Xbox van Microsoft

Dat niet gezegd kan worden wat de goedkoopste PS5 is of wat een goedkope PlayStation 5 is, heeft alles te maken met de concurrentiestrijd die gaande is tussen Sony van de PlayStation en Microsoft van de Xbox dat met de Series zeer behoorlijke concurrentie biedt.

Vroeger was de rolverdeling duidelijk: Microsoft was duurder, de PS was goedkoper. Of dat nu ook het geval zal zijn is maar de vraag. Naar verluidt laat Sony de prijs afhangen van wat Microsoft doet met de Xbox Series. Mocht Microsoft met scherpe prijzen komen wat betreft de Xbox, dan zal Sony desnoods de prijzen van de PS5 aanpassen.

Er gaan zelfs stemmen op die zeggen dat Sony de PS5 onder de prijs gaat verkopen om zo de concurrentie het hoofd te bieden.

PlayStation 5 vs Xbox Series X

Wat is dan de goedkoopste PlayStation 5

Het is dus maar de vraag wat precies de goedkoopste PlayStation 5 is. Kortgeleden leek daar verandering in te komen toen op Amazon een prijs van 399 euro genoemd werd voor de PS5, dit voor de uitvoering zonder diskdrive, de zogenaamde All Digital editie.

De andere uitvoering waarop je de mogelijkheid hebt om Blu-rays op af te spelen zou 499 euro moeten kosten. In dat licht bezien zou de prijs voor de goedkoopste PlayStation 5, die zonder diskdrive dus, hetzelfde kosten als de PS4 Pro. Want die ging ook voor 399 over de toonbank.

De PS4 was er echter ook in een goedkoper model. Die kreeg je al in het bezit voor een bedrag van 299 euro. Een dergelijke optie lijkt nu te ontbreken, waardoor de PS5 dus duurder uitvalt dan de PS4. Eerder dit jaar deden er verhalen de ronde dat de PS5 nog veel duurder uit zou vallen, dit werd echter uit de wereld geholpen door Sony zelf.

Gemiddeld zal de PS5 wat duurder zijn

Voorlopig kun je er dus vanuit gaan dat de goedkoopste PlayStation 5 even duur is als de PS4 Pro en dat van een instapmodel geen sprake is. Dat er een hogere prijs gehanteerd wordt voor de PS5 is overigens op zich niet zo gek.

De nieuwe PlayStation heeft namelijk heel veel meer te bieden dan al zijn voorgangers. In alles is de PS5 anders en beter vooral. Het is alsof het hier is omgegooid iets wat al bij het design begint. De zwarte bak is niet meer, nu worden vooral de kleuren wit, zwart en wat blauwe accenten gebruikt. Opvallend zijn de extra’s die geboden worden. Ze maken het spelen van de games vooral meeslepender.

De goedkoopste PS5 is dus ook meteen de beste PS5. Vooral grafisch en wat betreft de audio zijn flinke stappen gezet. Dat geldt ook voor de snelheid, want de laadsnelheid van de PS5 is liefst negentien keer sneller dan dat je nu van de PS4 gewend bent. De verlichting van de controller is aangepast, waardoor rekening is gehouden met de wensen van de gebruikers van de PS4. Die vonden de lichtbalk die gebruikt werd te fel vooral. Nu is het touchpad met led verlichting omlijst.

Bekend van de Hollywood films

Slaag je er in de goedkoopste PlayStation 5 te kopen, dan krijg je een beeld voorgeschoteld dat zijn weerga niet kent. De technieken die in de duurste Hollywood films toegepast worden zijn in de PS5 geïntegreerd.

De lichtinval is imponerend en het geluid is dat al eveneens, Was er eerder sprake van een en hetzelfde geluid als het regende, nu hoor je bij wijze van spreken elke regendruppel vallen. Het geoptimaliseerde geluid maakt dat je ook betere prestaties levert. Je hoort straks namelijk waar de dreiging vandaan komt en kunt daar rekening mee houden. Zelf zegt Sony dat de audio revolutionair is.

Dus laten we daar eerst maar vanuit gaan.

De Xbox bepaalt voor een deel de prijs van de PS5

De concurrentiestrijd tussen de PS5 en de Xbox Series is dus onder andere bepalend voor de prijs die gevraagd wordt en levert ons het antwoord op de vraag wat is de goedkoopste PlayStation 5.

Wie zuiver kijkt naar de prestaties, die ziet dat de Xbox betere uitgerust is. Het is 3,5 Ghz tegenover 3,8 Ghz. Nou zegt dat niet alles, maar wel iets, Overigens heeft Sony met de PS5 flinke stappen gemaakt en nadrukkelijk ook het oor te luister gelegd bij gebruikers.

Zo kun je straks op de goedkoopste PS5 gewoon de spellen spelen die je nu al speelt op de PS4. Of dit ook geldt voor games van de PS3 en PS2 is maar de vraag, het zou zomaar eens kunnen overigens.

Bovendien kun je met een PlayStation 5 straks ook prima spelen tegen iemand met een PS4, dit was een uitdrukkelijk verzoek van de huidige gebruikers,

Optimaal speelplezier is met de PlayStation 5 gegarandeerd

De PS5 biedt in welke uitvoering dan ook optimaal speelplezier. Als nooit tevoren word je onderdeel van het spel.

  • Dat heeft zeker te maken met adaptive triggers waarover de nieuwe PS5 beschikt.
  • Ook zijn haptische elementen toegevoegd Simpel uitgelegd betekent dit dat je weerstand voelt als dit in het spel ook aan de orde is. Je voelt de verschillende ondergronden waarmee je te maken hebt.
  • De adaptive triggers vind je straks aan de achterkant van de L2 en R2 knoppen en zo kun je weerstand bieden bij het indrukken van de knoppen.
  • Nieuw is ook dat er sprake is van een ingebouwde microfoon, die keurig verwerkt is in de controller. Zo kun je voice chatten zonder gebruik te hoeven maken van een headset.
  • Verdwenen is de share knop. Die is bij de goedkope PS5 vervangen door een andere knop, de create knop. De nieuwe controller overigens, luistert naar de naam DualSense, zoals die van de PS4 bekend stond als DualShock 4.
  • De batterij van de controller moet straks ook al verbeterd zijn en langer mee kunnen, dit is gerealiseerd zonder dat de controller nu zwaarder geworden is overigens.

De goedkoopste console die beschikbaar is

De goedkoopste PS5 leg je bij voorkeur vast via een Pre Order. Het is namelijk de vraag hoeveel PlayStations er bij de introductie precies beschikbaar komen. Gek genoeg verwacht

Sony zelf dat er iets minder vraag zal zijn naar de PS5 dan het geval was bij de PS4. Dat zou dan toch iets met de prijs te maken hebben. Of zoals ze het zelf verwoorden: het is niet de goedkoopste console die beschikbaar is. Dat de prijs wat hoger komt te liggen schijnt eveneens te maken hebben met een tekort aan onderdelen en hogere productiekosten.

Het is dus zaak niet in eerste instantie de PS5 te missen en nu al een Pre Order te plaatsen. De meeste aanbieders hebben de productpagina’s van de PS5 al klaar staan.

Alleen de prijs moet dus nog ingevuld worden…

Console Ps5

Sinterklaas en de Kerstman

Behalve de vraag wat is de goedkoopste PlayStation 5 is er nog een andere prangende vraag. Die luidt wanneer de PS5 dan precies beschikbaar komt, zelf houdt Sony het op de periode tussen oktober en december.

Het zou vreemd zijn dat ze echter niet al voor de feestdagen met de PS5 op de markt komen en steeds vaker wordt de datum 20 november genoemd. Zo kan meteen goed zaken gedaan worden rond de feestdagen.

Want het is uiteraard wel de bedoeling dat zowel Sinterklaas als de Kerstman straks nog tijd hebben om te zoeken naar een goedkope PS5. Verder is 20 november een datum waarop eerder PlayStations gepresenteerd werden.

De verwachting is daarnaast dat al eerder bekend zal worden gemaakt wat de PS5 precies gaat kosten en wanneer die precies beschikbaar is.

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij de 11.995 PlayStation 5-liefhebbers.

Blijf op de hoogte van het
laatste playstation nieuws

Blijf altijd up-to-date

Lees hier de nieuwste artikelen

Assassin’s Creed Mirage Review

“Assassin’s Creed Mirage” is het nieuwste spel van de reeks van Ubisoft, Assassin’s Creed. Het […]

Sluit je aan bij onze grote community van 55.000 volgers op facebook en 2.251 volgers op X.

Disclaimer

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Hiermee ontvangen we commissie als jij een aankoop via een link op onze website doet. Als consument merk jij hier niets van: je betaalt gewoon de prijs die je normaal ook zou betalen.

Onderdeel van:
Bureau Bijma