Playstation 5 release datum

Wanneer komt de PS5 uit? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt, door Playstation 5 lovers en haters. Er is eindelijk enige duidelijkheid over de PS5 release datum. Sony heeft enig inzicht gegeven over wanneer de PlayStation 5 uitkomt.

Playstation 5 releasedatum? Nog even wachten

Zoals je misschien al gehoord hebt zou de PS5 ergens in 2020 uitkomen. Waarschijnlijk ligt de PlayStation 5 release datum in november 2020. De exacte dag van de release is nog niet bekend gemaakt. Althans dat gerucht ging op het internet. Enige tijd geleden gaf Tsuyoshi Kodera, hoofd van de Sony Playstation tak een interview. Tijdens dat interview kwam naar voren dat de Playstation 5 release datum ergens in 2021 of later zal plaatshebben.

Aangezien het nu 2018 is, kunnen we er vanuit gaan dat er de komende tweeënhalf jaar geen nieuwe Playstation zal uitkomen. Uit het interview bleek ook dat Sony op zijn gemak alle mogelijkheden aan het verkennen is. Er is nog helemaal niets bekend over de PS5. Niet over de hardware, de software en al helemaal niet over de uiteindelijke prijs en releasedatum in Nederland.

PlayStation 5 release datum - Ziet hij er zo uit?

Wanneer komt de PS5 uit?

Toen de PS4 slim uitkwam in 2016 waren veel mensen in de veronderstelling dat het wel even zou duren voordat er een opvolger zou zijn. Niet veel later, ook in 2016, kwam de PS4 Pro uit. Het was niet zozeer een opvolger maar wel een grote upgrade. De PS4 Pro beschikt immers over betere hardware dan de slim versie en speelt UltraHD games en video’s zonder problemen af. Met name voor gamers die graag UltraHD games spelen en over een Ultra HD TV beschikken is de PS5 Pro een fantastische upgrade.

Veel mensen hebben geen Ultra HD TV, hebben het budget niet om die te kopen. Ze kiezen dus voor de PS4 Slim, aangezien die ook alle games afspeelt en toch zo’n 140 euro goedkoper is.

Ondanks de betere hardware kan de PS4 Pro niet gezien worden als een PS5. Daarvoor moeten we wachten tot het 2021 is en het is zeer aannemelijk dat de release dan tijdens de feestdagen plaats heeft.

Eigenlijk is de PS5 release datum snel

Misschien vraag je je af waarom Sony niet sneller een console op de markt brengt. Het lijkt erop dat ze niet zomaar een halve upgrade op de markt willen brengen maar een vernieuwd product. Een gamer betaald immers een bedrag van honderden euro’s voor een Playstation.

Als een jaar later de opvolger wordt gelanceerd, voelen ze zich bekocht. Al helemaal als games voor die opvolger niet compatible zijn met een “ouder” model. Sony besteed veel tijd aan onderzoek voordat ze überhaupt beginnen aan een nieuwe console. Nog nooit, zijn ontwikkelingen op gebied van consumentenelektronica zo snel gegaan.

Als de PS5 uitkomt, zal deze waarschijnlijk niet beschikken over een kwantumprocessor maar mogelijk wel over hardware die nu nog niet eens bestaat. Wachten op de release van de PS5 is zo erg nog niet.

Bron: Techradar.