PS5 Disc Edition kopen

PS5 Disc Edition kopen

Wil je de PS5 Disc Edition kopen, zodat je bent verzekerd van een PlayStation 5 Disc Edition binnenkort? Dan moet je snel zijn! Wanneer je snel genoeg een bestelling plaatst van een van de Disc Bundels, dan ben je verzekerd van een console.

ℹ️ Tip: Direct een email notificatie krijgen wanneer er nieuwe PS5 Disc Edition voorraad is bij Nederlandse webwinkels? Schrijf je dan in voor onze Voorraad Alert en krijg een seintje per email wanneer je nieuwe PS5 Disc Edition kopen mogelijk is:

PS5 Disc Edition kopen (€499)

 • Bol.com (uitverkocht, binnenkort nieuwe voorraad)
 • Coolblue (schoen zetten voor Coolblue)
 • MediaMarkt (uitverkocht)
 • NedGame (uitverkocht)
 • Amazon.nl (uitverkocht)
 • Amazon Verenigd Koninkrijk (nieuwe voorraad op 19 november)
 • Amazon Frankrijk (uitverkocht)
 • Amazon Spanje (nieuwe voorraad op 19 november)
 • Amazon Duitsland (uitverkocht)
 • Wehkamp (uitverkocht)

PS5 Digital Edition kopen (€399)

 • Bol.com (uitverkocht, binnenkort nieuwe voorraad)
 • MediaMarkt (uitverkocht)
 • NedGame (uitverkocht)
 • Coolblue (schoen zetten voor Coolblue)
 • Amazon.nl (uitverkocht)
 • Amazon Verenigd Koninkrijk (nieuwe voorraad op 19 november)
 • Amazon Frankrijk (uitverkocht)
 • Amazon Spanje (nieuwe voorraad op 19 november)
 • Amazon Duitsland (uitverkocht)
 • Wehkamp (uitverkocht)
 • BCC (uitverkocht)

Waarschijnlijk zal het binnenkort mogelijk zijn de PlayStation 5 Disc Edition te kopen bij Bol.com, Media Markt, Coolblue, Amazon en andere retailers als Nedgame en Game Mania.

Zo snel mogelijk een PlayStation 5 Disc kopen is noodzakelijk wil je op dag 1 de beschikking hebben over een PS5.

PlayStation 5 Disc Edition kopen is beperkt mogelijk

Er zijn weinig producten waarop zo met smart gewacht wordt als de PS5. Tijdig de PS5 Disc Edition kopen  is dan ook aan de orde van de dag en strict noodzakelijk.

Liefhebbers willen meteen ontdekken wat de PlayStation 5 Disc nou precies anders en beter maakt dan de huidige uitvoering. Over de nieuwe PS5 wordt veel gezegd en geschreven. Niemand die het echter allemaal zeker weet, want over de nieuwe PlayStation 5 Disk is nog maar weinig bekend.

En toch denken en weten mensen zeker dat de PS5 reserveren zeer de moeite waard zal zijn, omdat de PlayStation 5 Disc Edition de wereld van gaming zal veranderen. Ondertussen lijken de meeste mensen het er wel over eens dat de nieuwe PlayStation ergens aan het einde van dit jaar zal verschijnen.

Wat ook zeker is, zo liet Sony al weten, is dat je op de PS5 straks ook je huidige games kunt spelen. En dat is natuurlijk best fijn en geen vanzelfsprekendheid in de wereld van gaming.

PS5

Voor alleen staand gebruik?

Zeker is ook dat de PlayStation 5 kopen verstandig is gezien de grote belangstelling die er is en het maar afwachten is hoeveel er straks bij de lancering beschikbaar komen.

Zekerheidje is ook dat de PS5 zwart-wit van kleur is en een zeer modern design heeft. De mensen die het kunnen weten, noemen de nieuwe PS5 futuristisch. De presentatie liet alleen een staande uitvoering zien.

Daarom denken de meeste gebruikers dat de nieuwe PS5 ook vooral staand gebruikt moet worden.

Voel de weerstand en vel de ondergrond van de game

Ondertussen is ook al gelekt dat de controllers die bij de PS5 horen, haptische elementen hebben. Dat betekent dat je weerstand gaat voelen, bijvoorbeeld als je in een auto rijdt en koppelt. Er komen adaptive triggers, die je dus de weerstanden van de games daadwerkelijk laat voelen.

Je gaat ook de weerstand voelen van de ondergrond en je gaat een PlayStation 5 Disc Edition kopen die over controllers beschikken die je best enigszins zou kunnen vergelijken met de DualShock V2 controllers zoals we die nu kennen. Met de PS5 krijg je controllers in de hand die luisteren naar de naam DualSense 5 overigens, nu nog gebruik je de DualShock 4.

Playstation 5 controller in het zwart

De techniek

Ondertussen is er duidelijk overzicht van wat de nieuwe PS5 in technisch opzicht te bieden heeft.

Voor wie het gemist heeft, een beknopt overzicht:

 • CPU: 8x Zen 2 Cores at 3,5GHz (variable frequency)
 • GPU: 10,28 TFLOPs, 36 CUs at 2,23GHz (variable frequency)
 • GPU Architecture: Custom RDNA 2
 • Memory/Interface: 16GB GDDR6/256-bit
 • Memory Bandwidth: 448 GB/s
 • Internal Storage: Custom 825 GB SSD
 • IO Throughput: 5,5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)
 • Expandable Storage: NVMe SSD Slot
 • External Storage: USB HDD Support
 • Optical Drive: 4K UHD Blu-ray Drive

 All Digital versie

Door de PlayStation 5 Disc te bestellen krijg je een All Digital versie in handen. Er is dus geen lade meer voor cd’s. Je downloadt dus op de console zelf. Daarmee is er een einde gekomen aan de bekende stapel met gamehoesjes op de kast.

Wat betreft het downloaden is het niet zo dat je maar onbeperkt kunt downloaden. Gezien de beschikbare ruimte moet je toch keuzes gaan maken tussen de verschillende beschikbare games.

DualSense

Wel backwards compatibility?

Ondertussen hebben fans van PlayStation goede hoop dat de PS5 wel de beschikking krijgt over backwards compatibility. In dat geval kun je straks eindelijk je digitale bieb via je PlayStation account gemakkelijk meenemen naar je nieuwe console van Sony. Nog een reden om de PS5 te reserveren. Tijdens de presentatie van de nieuwe PS5 werd al duidelijk dat de nieuwe versie de beschikking krijgt over een RDNA 2 architectuur GPU van AMD. Daarmee moet een maximale snelheid van 223 GHz te bereiken zijn.

Is dat het geval, dan kun je met 4K beelden spelen die de maximale ververssnelheid hebben en een snelheid van liefst 120 frames per seconde. De PlayStation 5 Disk Edition heeft daarnaast een CPU en een SSD, die zorg dragen dat games tot wel twintig keer sneller kunnen laden dan je nu gewend bent. Er zal gewerkt worden met een werkgeheugen van 16 GB.

Bekend is eveneens dat er extra aandacht besteed wordt aan geluid, volgens Sony te lang een ondergeschoven kindje binnen de wereld van gaming. Vaak hoorde je steeds dezelfde geluiden terug als je op je PlayStation speelde. Dat is nu anders.

Of beter: je hoort straks alle regendruppels vallen en hoort straks ook van welke kant het mogelijke gevaar komt.

Revolutie op het gebied van audio

Om ook audio van superieure kwaliteit te bieden wordt overigens gebruik gemaakt van de Tempest 3D Audio engine. Dit is een engine die honderden in-game bronnen kan simuleren. Daarmee wordt dus gedoeld op het horen van regendruppels in plaats van de tot nu toe gebruikelijke regenbui.

Er kunnen zelfs individuele profielen gemaakt worden. De 3D audio zal eerst via alleen koptelefoons te horen zijn. Zelf noemt Sony de extra aandacht die besteed is aan geluid overigens een revolutie als het om audio en gaming gaat.

Nog meer redenen die de PlayStation 5 kopen rechtvaardigen

PlayStation 5 reserveren
 • Nu al biedt PlayStation 4 een streamingdienst met PlayStation Now. Zo kun je al ongeveer 700 games van PS2, 3 en 4 streamen naar je computer of PS4. Sony heeft laten weten dat dit ook voor de PlayStation 5 gaat werken.
 • Bij de lancering van de PlayStation 5 zullen meteen alle PS4 games te spelen zijn. Of dit ook geldt voor games van de PS2 en PS3 is overigens niet bekend
 • Nu al is een behoorlijke lijst met games bekend die straks op de PS5 beschikbaar zullen zijn, In dat kader noemen we Horizon Forbidden West, Spider Man: Miles Morales en Ratchet & Clank Roff Apart. Op de PS5 is eveneens ruimte gereserveerd voor wat men third party games noemt als bijvoorbeeld Resident Evil en Hitman 3.

Liefhebbers gaan ervan uit dat de PlayStation 5 Disc Edition aanschaffen betekent dat je straks rond de kerstdagen en dus in de laatste week van 2020 over de nieuwe PS5 kunt beschikken. Naar verluidt moet je rond de 600 euro neerleggen als je de trotse bezitter wilt worden van de gameconsole.

Over de prijs is nog steeds van alles te zeggen en te vinden overigens en geruchten zeggen dat men zelfs bij Sony niet precies weet welke prijs men gaat hanteren. In principe zou de PS5 duurder moeten worden dan de voorgangers, iets wat gezien de specs en de hardware ook te billijken zou zijn. Binnen Sony wacht men echter op wat de concurrentie gaat doen, terwijl er eveneens stemmen opgaan die stellen dat de PS5 met verlies verkocht moet worden om de concurrentie aan te kunnen gaan. Pas later zal de definitieve prijs bekend gemaakt worden.

Meer info: Sony.com

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij de 11.995 PlayStation 5-liefhebbers.

Blijf op de hoogte van het
laatste playstation nieuws

Blijf altijd up-to-date

Lees hier de nieuwste artikelen

Assassin’s Creed Mirage Review

“Assassin’s Creed Mirage” is het nieuwste spel van de reeks van Ubisoft, Assassin’s Creed. Het […]

Sluit je aan bij onze grote community van 55.000 volgers op facebook en 2.251 volgers op X.

Disclaimer

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Hiermee ontvangen we commissie als jij een aankoop via een link op onze website doet. Als consument merk jij hier niets van: je betaalt gewoon de prijs die je normaal ook zou betalen.

Onderdeel van:
Bureau Bijma